Geplaatst op

200 miljoen bezuinigingen nauwlijks voelbaar

Deze slideshow vereist JavaScript.

Hoewel de protesten tegen de bezuinigingen op kunst en cultuur sinds vorig jaar al in gang gezet waren, gaat de regering vrolijk door met korten op de kunst- en cultuur aanbidders.

De actie  ‘Nederland schreeuwt om cultuur ‘ heeft dan ook weinig mogen uithalen. Uit pure wanhoop is de Social Media ingeschakeld. Op Facebook is de mogelijkheid gecreëerd een zwart rondje met wit kruisje ergens op je profielfoto te plaatsen. Zo kon je kenbaar maken dat je het idee van Halbe Zijlstra belachelijk vond. ‘Red de cultuur ‘ was de slogan.

Op vele festivals was dit jaar enigzins te merken dat er inderdaad is bezuinigd. Zo werden wegen niet afgezet bij minder druk bezochten festivals. Op deze manier was er minder politie nodig om deze te bewaken. Een kleine afknapper als je altijd vrij bent geweest om overal te lopen. Anderzijds zwaar verwend als je daarover gaat lopen zeiken. We mogen van geluk spreken dat er zoiets als subsidie bestaat. Er veranderd niks aan kunstzinnigheid van de ontwerpen en er is nog steeds cultuur te proeven.

Menig mens die er op de festivals rondloopt weet niet eens dat cultuur ondefinieerbaar is. Het begrip is algemeen genomen een synoniem voor: alles wat de mens voortbrengt binnen een samenleving.

Er is nog steeds geld om troep te produceren en het kunst te noemen. Hier volgt een foto reportage van het Witte de With festival waar dat te zien is.

Plaats een reactie